Tampere1.gif

Potilashotellissa välttää sairaalan käytäväpaikan

Suomen ensimmäinen ison mittakaavan potilashotelli on vihitty käyttöön Tampereella. Uusi majoituslaitos palvelee sekä Tampereen yliopistosairaalan potilaita että matkailijoita. Potilashotellien uskotaan yleistyvän sairaaloiden erikoistumisen myötä.

Orivedellä asuva Heimo Saarinen on uutukaisen potilashotellin ensimmäisiä asukkaita. Varjoainekuvausta seurannut yö sujui hotellissa hyvin.

- Hotelli ei ollut lainkaan hassumpi. Minulla yöt ovat aina vähän levottomia, mutta peti oli hyvä ja lämmintä piisasi, vakuutti Saarinen.

Potilas Saarinen tuli hotelliin Taysin Sydänkeskuksen lähetteellä ja kuittaa hotelliyön sairaalamaksulla. Kotikunnalle hotelli on sairaalaa edullisempi.

Laskelmien mukaan Taysissa on päivittäin jopa 80 potilasta, jotka voitaisiin majoittaa potilashotelliin. Taysin hallintoylilääkäri Erkki Kujansuun mukaan hotellista on hyötyä sekä asiakkaalle että sairaalalle.

- Sen tyyppiset potilaat, jotka joutuvat yöpymään täällä ennen tai jälkeen hoidon, mutta eivät välttämättä tarvitse terveydenhuollon ammattilaisen välitöntä huolenpitoa majoittuvat parhaiten jossakin muussa ympäristössä kuin sairaalassa.

Lue lisää >